Centveiling tips

Wanneer je gaat bieden op een centveilingsite, is het goed om te weten dat er verschillende manieren van bieden zijn, zogenaamde “bied strategieën.” Iedereen heeft zijn eigen strategie. De ene deelnemer begint pas met bieden wanneer de centveiling al geruime tijd bezig is, terwijl de andere deelnemer er voor kiest aan heel veel verschillende centveilingen mee te doen, om zo zijn of haar kansen te vergroten een product tegen hoge korting te winnen.

Wat je strategie ook is, het is goed om een aantal tips in acht te nemen.

Bepaal een maximum
Bepaal voor jezelf een maximum bedrag wat je aan een bepaald product wilt uitgeven. Door een maximum in te stellen zul je nooit te veel uit geven aan een product. Natuurlijk is het een teleurstelling om een product niet te winnen, maar het is een nog grotere teleurstelling om te veel geld te betalen dan je eigenlijk voor ogen had.

Spreid je kansen
Het mooie van centveilingen is dat je jezelf niet hoeft te beperken tot 1 veiling. Je kunt op zoveel producten bieden als je wilt tegen zeer lage kosten, 1 cent per bieding. Door aan meerdere centveilingen mee te doen vergroot je de kans dat je uiteindelijk een keer de gelukkige bent.

Bluffen
Wat doet de concurrentie? Bieden de concurrent elke keer vlak voor het einde van de klok. Anticipeer dan door zo nu en dan te bluffen en helemaal niet te bieden. Zo hoef je niet eindeloos te blijven reageren waardoor je te veel biedingen doet op 1 bepaald product. Het risico van bluffen is natuurlijk wel dat zowel jij als de concurrentie niet bieden en degene met het laatste bod de winnaar is. In het begin is het daarom ook goed om gewoon toe te kijken hoe een bieding verloopt.

 

 

 

Aanbevolen websites