Bied Strategieën

De Hulk tactiek
Hiermee wordt elk bod binnen enkele seconde overboden. Dit schrikt andere bieders vaak af. Ze denken al snel dat bieden op deze veiling geen zin heeft omdat diegene maar blijft overbieden. Dit wordt ook vaak gedaan in combinatie met een autobieding (zie Veilingmanager voor meer uitleg).

De Snitch tactiek
Dit is een zeer populaire techniek waarbij er gewacht wordt totdat andere klaar zijn met het opbieden tegen en dan op het einde toeslaan wanneer de strijd (bijna) voorbij is of lijkt te zijn. We adviseren echter wel om niet tot de laatste seconde te wachten, aangezien er een vertraging in de verbinding van je computer met onze server kan plaatsvinden. Dit is natuurlijk heel frustrerend wanneer je de veiling voor je neus voorbij ziet gaan. 3 a 4 seconden voor het einde wordt geadviseerd.

De Warren Buffet tactiek
Bij deze tactiek zijn de bieders vaak uit op duurdere producten zoals een iPhone. Er wordt dan gerekend dat ze een iPhone bijvoorbeeld voor 375 Euro willen hebben. Er wordt dan een autobieding (zie Veilingmanager) aangezet die doorgaat tot 550bids a 375 Euro. Dat is een besparing van meer dan 300 Euro. Iedereen wordt dus zo vanuit de luie stoel uitgeschakeld. Een tactiek die veel irritatie kan opwekken bij andere omdat het uitzichtloos lijkt (nadruk op lijkt!).

Reacties

Nog geen reacties

Naam:
E-mail:
Website:
Bericht:
 Verzenden 
Aanbevolen websites